سکه بانکی توسط بانک مرکزی جمهوری اسلامی ضرب شده و از نظر وزن و عیار استاندارد می باشد ولی سکه غیر بانکی بصورت غیر مجاز توسط افراد متفرقه ضرب گردیده است که ممکن است از نظر وزن و عیار مشکل داشته باشد.
خیر. تشخیص سکه های بانکی نیاز به سال ها تجربه و تبحر کافی دارد و برای عموم مقدور نمی باشد.
سکه هایی هستند که در کارت پرس شده با آرم و ادرس فروشگاه و برچسب قهوه ای مخصوص اتحادیه (هولوگرام) به فروش می رسند. بر چسب فوق دارای شماره و نام اتحادیه می باشد.
خیر. معمولا کارت های فاقد هولوگرام اتحادیه غیر بانکی هستند. در موقع خرید به آرم و آدرس فرئشگاه و بانکی بودن سکه داخل کارت دقت نمایید.
در شیراز حدود ٣٠ فروشگاه سکه مجاز دارای هولوگرام اتحادیه هستند که سکه محرابی یکی از انها می باشد.
کسانی که دارای پروانه کسب معتبر و سابقه و تجربه کافی در شناخت انواع سکه طلا را دارند که اتحادیه بعد از امتحانات لازم به انها کد و هولوگرام می دهد.
سکه هایی که توسط افراد غیر مجاز و خیلی شبیه سکه های بانکی ضرب شده است.
آخرین سالی که سکه تا بحال در بانک مرکزی ضرب شده سال ١٣٨۶ می باشد. به سکه های تمام که قبل از ٨۶ ضرب شده اند اصطلاحاً تاریخ پایین می گویند که از نظر وزن و عیار با سکه های ٨۶ یکی می باشد ولی از نظر قیمت تفاوت دارند.
هر دو دارای وزن و عیار یکسان هستند فقط سکه امامی دارای تمثال امام خمینی می باشد و سکه بهار دارای تمثال حرم مطهر امام رضا (ع) ضرب شده است.
بله. هر سکه ٨۶ نمی تواند حتماً بانکی باشد. جهت اطمینان سکه را با کارت و هولگرام اتحادیه از فروشگاه های مجاز خریداری نمایید.
وقتی طلای شکن یا متفرقه یا طلای کهنه و غیر قابل استفاده را ذوب می کنند، به آن طلای آبشده می گویند. طلا را بعد از ذوب به آزمایشگاه عیار گیری (ری گیری) جهت تعیین عیار می فرستند.
بعضی اوقات گرانتر و بعضی اوقات ارزانتر می باشد. در کل بستگی به میزان عرضه و تقاضا دارد.
در شیراز حدود ٣٠ نفر مجوز خرید و فروش سکه با هولوگرام اتحادیه و کد انحصاری را دارند. چنانچه از هر کدام از این فروشگاه ها سکه خریداری کنید، هر گونه ایراد و اشکالی متوجه فروشگاه مورد نظر می باشد.